woensdag 3 juni 2009

de Killer van Kimberly; Giro 2009

De Giro is voorbij. Hoewel de tijdsverschillen klein waren, was het een saaie giro. Menchov wint, di Luca tweede. Rabobank, Columbia, Liqiguas, Cervelo, Diquigiovanni-Androni en LPR waren de smaakmakers. Weinig andere ploegen hadden iets in de melk te brokkelen. Zelfs Astana, met Lance, wist geen etappe te winnen.

Hoe ging het met de adelaar van de Tafelberg? Ook wel de killer van Kimberly. Helaas, geen top tien notering, of een etappe overwinning. Het was voor John Lee een giro in de marge. Als helper van Soler was zijn rol al snel uitgespeeld. Na de opgave van de colombiaan was het een koers geworden om te overleven. Hopelijk zijn dit mooie trainings kilometers voor de komende Tour de France.

Maar gelukkig er was toch wel een opvallende prestatie, John Lee droeg in de 5 etappe de witte trui voor de beste jongere in de Giro. Hij stond niet eerste, dat was Lovkvist, maar op een goede 2de plaats. Lovkvist droeg namelijk de roze trui.

Verder eindigde John lee in Rome als 77ste. Een 24ste plaats in de 11de etappe was zijn beste notering in een etappe. Een vlakke rit. Dat is toch niks voor een adelaar.

De Tour komt eraan John Lee. Je hebt nu genoeg training gehad. We verwachten je op de toppen van de Franse Alpen. Het sal reg kommen!

Geen opmerkingen: