zondag 7 juni 2009

Het nieuwe Sealand


De resultaten zijn binnen. Europa heeft gekozen. Nederland stemde donderdag al, de resultaten werden meteen bekend gemaakt. Later bleek dat dit niet mocht. En ik maar denken dat Nederland altijd het braafste jongetje van de klas was. Gisteren, zondag 7 juni dus, ging het merendeel van Europa naar de stembus. Engeland was ook al donderdag wezen stemmen. Zij hadden het wel geheim weten te houden. Alhoewel, tegelijkertijd werden er ook andere verkiezingen gehouden. Waarschijnlijk kon men wel iets uit de resultaten afleiden.

De resultaten van Nederland weken niet af van de tendens die in Europa heerst. De kleinere rechtse partijen, meestal nationalistisch en anti Europa, en de groenen, vaak met een zelfde anti-Europa geluid, hebben winst geboekt. De sociaal democraten, van oudsher pro-Europa, leden verlies.

De PVV grootste droom is dat we uit de Europese unie stappen. Waarom niet, alleen staan we veel sterker. Kijk naar een land als Zwitserland. Dat doet het toch ook goed? Op het moment dat we uit de Unie stappen word ons kikkerlandje geen Zwitserland. Een groot gedeelte van de banken ontvangt al staatsteun. Dus een onafhankelijke natie gebaseerd op bankgeheim zit er niet in. Misschien ligt er wel een basis bij onze kaas.

We redden het een aantal jaren en dan gaan we een unie aan met landen als Sealand, Seborga, Hay-on-Wye, Forvik of Saugeais. Als we geluk hebben zijn landstreken als Vlaanderen, Cataloniƫ en Baskenland ook onafhankelijk. Deze willen vast ook in de Unie van Microlanden. We moeten wel oppassen dat Friesland zich niet onafhankelijk verklaard.

Na de uitslagen van de Europese verkiezingen staan we dus op een kruispunt. De PVV heeft 4, of misschien wel 5, zetels in het EP. Deze mensen kiezen dus onze toekomst in Europa. Willem II hield stand bij Quatre Bas. De vraag is, wat doet Geert?

Geen opmerkingen: