woensdag 3 juni 2009

Europa Kiest, een lachende boer met kiespijn?


Morgen is het zo ver, Europa kiest. Wist u dat al? Of denkt u nu, oh ja! Bij het laatste bent u een van de vele. Niet alleen de Nederlanders, ook andere Europeanen zullen denken, moeten we nu het Europees parlement kiezen? Waar al die vervelende regels worden gemaakt? Wat kiezen we nu? Hadden we niet een paar jaar geleden tegen Europa gestemd?

Het zal u niet verbazen dat het eigenlijk niet draait om wie deze verkiezingen wint. Het draait er meer om hoeveel mensen er gaan kiezen. In Nederlands verwachten ze een opkomst percentage van 30 a 40 procent. In vergelijk tot de presidents verkiezingen in de USA is er weinig aandacht geweest voor de Europese verkiezingen. Met Obama werd je doodgegooid. Manders en co kwamen er bekaaid vanaf. Misschien is het daarom dat de opkomst percentagen zo laag zijn.

Maar het meest negatieve punt over Europa, volgens de kiezers, zijn de regels. Europa bemoeit zich overal mee. Hier spelen partijen als de SP en de PVV op in. Goed, Europa bepaald veel. Alleen zijn het de nationale overheden die bepalen hoe scherp de regels worden gesteld en worden nageleefd. Ik kan hier een lang betoog houden van waar of niet waar, ik verwijs u echter naar het programma 'slag om brussel' van de keuringsdienst van waren.

Kiezen is een recht dat we ooit verkregen hebben. Kiezen is democratie. Dus als je wilt zeiken op Europa, dan ga je morgen ook kiezen. Doe je dit niet, dan wil ik ook niks van je horen. Dus mensen, pak die stemkaart maar, legitimatie erbij, en hop hop, naar het stembureau.

Hieronder volgen nog wat handige internet pagina's:






Geen opmerkingen: