donderdag 27 augustus 2009

Sportlife; Atila, Hulk en Dinamite


PSV versterkt zich met Atila. De Hun? Hebben ze dan zo behoefte aan routine? Nee, Atila Araugo Prado is een Braziliaans voetballer. Atila is zijn artiesten naam.

Brazilianen en voetbal. Dat is eigenlijk een woord. Iedereen voetbalt daar. Namen als de Souza of da Silva zijn er legio. Brazilianen vinden zich bijzonder. Vandaar dat elke voetballer daar een artiesten naam nodig heeft. Waar in Nederland de cultuur heerst van doe maar gewoon heerst in Zuid-Amerika de show. Hier zijn namen als Melvin Platje en Danny Koevermans cult. Men wordt al gek als er een Japanse speler met de naam van een automerk de velden onveilig maakt.

Gelukkig hebben we de Brazilianen nog die met hun voetbalkwaliteiten en hun namen een mooie toevoeging brengen aan de Nederlandse en Europese voetbalvelden. Goed, ik moet toegeven, Pele, Romario en Ronaldo zijn niet de meest bijzonderste namen. Ze waren wel de grootste.

Maar namen als Socrates, Roberto Dinamite, Leonardo, Vampeta, Leonidas, Hulk, Zico en ga zo maar door klinken, als kunstenaars. Picasso en Dali zouden qua naam hier niet in opvallen.

Atila, de nieuwe verdediger van PSV. Naast dat deze speler zijn talenten heeft zijn er nog meer voordelen. Welke spits wil nu spelen tegen een verdedigingslinie die Atila in zijn gelederen heeft. PSV doet een meesterzet met alleen al de naam van deze speler.

Geen opmerkingen: