donderdag 18 december 2008

Being John Lee Augustyn; een introductie


Vandaag de start van een nieuwe serie. Vanaf vandaag houden we het nieuws bij van de Zuid-Afrikaanse wielrenner John Lee Augustyn. Al eerder berichte ik al over zijn avonturen in de tour van 2008. Nu, bij de voorstelling van zijn ploeg voor het komende seizoen, volgen we hem het hele jaar 2009. John Lee Augustyn is nu al de Adelaar van de Tafelberg, of hoe hij word genoemd in zijn gastenboek, Spiderman.

Maar wie is John Lee Augustyn? John Lee is geboren in Kimberly, Zuid-Afrika, op 10 Augustus 1986. Toen hij negen was begon hij met fietsen. Sinds 2007 is hij onderdeel van het pro-continentale team Barloworld. Hij baarde opzien om tijdens de16e etappe tijdens de afdaling van de Col de la Bonette in een diep ravijn te vallen toen hij op kop van de wedstrijd lag. Hij overleefde de val zonder kleerscheuren en vroeg de motoragent of die kon helpen om zijn fiets te pakken die enkele honderden meters beneden lag. Als hij voorop was gebleven dan had hij kunnen meedoen om de etappe winst.

Wat leren we nog meer van zijn website. Zijn specialiteit is klimmen. Verder houd hij van het buitenleven en wil graag nieuwe dingen proberen. Daarnaast houd hij van Calamari steak met Feta en spinazie. En als toetje prefereert hij worteltaart, of is het zijn favoriete bijgerecht?

Tijdens zijn prille carrière heeft hij nog niet veel gewonnen. Wel prijken er op zijn erelijst een aantal etappezeges. Eentje was in de rond van Japan. Daarnaast heeft hij ook een aantal goede klasseringen neetgezet; 3de in Asturie, 11de in Trentino, 6e in de Clasico Alcobenas en 48ste in de Tour van 2008. Als hoogtepunt konden we de Zuid-Afrikaanse titel in het tijdrijden opschrijven. Deze won hij in 2006.

Kortom, het is een veelbelovend talent. Mijn zijn prachtige naam en zijn klimmersbenen kijk ik al uit naar de komende Tour en de rest van het seizoen. Hopelijk word zijn ploeg uitgenodigd ervoor. Maar ik, en hopelijk veel lezers, volgen zijn prestaties zowiezo!
Hup John Lee, hup Spiderman!



Geen opmerkingen: