donderdag 30 oktober 2008

Hand in hand met Willie Nelson

Merl Saunders overleed op 24 oktober. In mijn platenkast staan wat cd's waar deze toetsenist heeft aan meegewerkt. Onder meer de Grateful Dead, Jerry Garcia, Miles Davis en de onvermijdelijke Willie Nelson staan op zijn CV. Sportgeschiedenis.nl kwam deze week met een bericht hoe deze Merl Saunders en de Dead er voor hebben gezorgd dat Litouwen kon uitkomen op de Olympische spelen en daar brons haalden. Geheel gekleed in Death head shirts.

Nu ben ik niet helemaal fan van de shirts van de Grateful Dead. Ze zijn me te fleurig en te hippie achtig. Niet alle vintage is cool zullen we maar zeggen. Maar de muziek is geweldig. Zeker in combi met sport. Zijn er meer clubs of sportploegen geweest die gesponsord zijn geweest door een band? Jawel, Manchester City bijvoorbeeld. Zij werden gesponsord door Oasis. Het shirt van city en het band logo past prima bijelkaar.Helaas is de samenwerking opgezegd. Oasis is nog steeds fan en vind het geweldig dat City nu een rijkere sponsor heeft. Liam Gallagher vond het geweldig dat United fans nu City ondersteunden op het moment dat ze gingen tanken.

Zouden er nog meer vruchtbare band en sportclubs combinatie mogelijk zijn. De kaizer Chiefs die gesponsord worden door de kaizers chiefs. Of the Killers die Phillips aflossen als shirtsponsor bij PSV. Feyenoord dat gesponsord word door Willie Nelson. Beide hebben namelijk een verleden met de belastingdienst. Normaal kan natuurlijk dan niet achterblijven en wat geld afgeven bij de Graafschap.

Er bestaat volgens mij geen betere combi dan muziek en sport, beide gelden als opium voor het volk. En in deze tijden blijven de muzikanten genoeg verdienen. Hoe nu beter je geld te investeren dan in een sportclub. Denk aan de merchandise! De shirts zullen de schappen uitvliegen. Sportclubs, dump die banken. Neem een muzikant als sponsor. Zo overleef je dus een kredietcrisis!

Geen opmerkingen: