donderdag 3 juli 2008

Soundbites; From Ebay to Oprah!

Gisteren las ik een stukje in de Spits, u weet wel, dat blad vol ANP berichten. Het betrof een Ebay advertentie van Henk van Straaten, een Nederlandse schrijver, die de bieders een rol aanbood in een van zijn romans. Een unieke kans zou men denken.
Een rol in een roman. Wie zou dat niet willen. Ik verwacht echter een grotere toeloop op staatsloten dan een bestorming van de Ebay advertentie van dhr. van Straaten. Hij heeft namelijk de alleen rechten op het personage. De hoogster bieder krijgt alleen zijn naam en wat uiterlijke kenmerken terug te zien in het boek. Daarnaast mag de schrijver alles doen met het personage. Nu maakt dat natuurlijk niks uit als het een held wordt, maar wat als het geen held wordt. De opties zijn legio, ik denk aan; Boze stiefmoeders, moordenaars, parkeerwachters, rookcontroleurs, fractievoorzitter van de CU, pedofielen of verkrachters.

Mocht jou personage dus worden opgenomen als crimineel dan zit men er op het komende familie feestje er mooi bij. Een boek nog altijd floppen, dus er is een gering risico. Echter de mogelijkheid bestaat dat het een bestseller wordt. Voor je het weet word het boek zelfs verfilmd. Met uw naam als slechterik op de aftiteling. En een acteur gecast op uw uiterlijke kenmerken. Mocht het dan een film worden zoals het woeden der gehele wereld dan maakt het niks uit, echter er bestaat natuurlijk die een hele kleine kans dat de film voor een Oscar gaat. Is dat niet geweldig, al die publiciteit voor uw naam, en uw uiterlijke kenmerken! Voor je het weet zit de schrijver op de bank bij Oprah en vertelt hoe de Bad-guy, uw naam dus, tot stand is gekomen. Want het personage van de boef was de oorzaak van het succes.

Dan verteld dhr. van Straaten dat toen de gelukkige bieder langs kwam voor koffie, hij meteen een unheimisch gevoel kreeg. Het was net alsof er een negatief karma zijn huis was binnengelopen. Binnen 5 minuten zag hij het, hier zat een kinderverkrachter!!!
Daar zit u op de bank met moeders de vrouw, schoonfamilie en uw kinderen. Ik zit nu al te wachten of er een advertentie komt op Ebay zodat ik dit memorabele moment live in uw huiskamer kan volgen. Lekker naast uw op de bank! Volgens mij is dat onbetaalbaar.

Geen opmerkingen: