vrijdag 26 september 2008

USA Elections 2008; Introducing the USS Republic (bb69)

In de baai van Pearl Harbor liggen de slagschepen USS Arizona en USS Missouri. De Arizona ligt onder water en is een symbool geworden voor de aanval op Pearl harbor. De Missouri was aanwezig bij de overgave van Japan in 1945. Zij is dus het symbool voor de overwinning op de vijand die de laffe daad van 7 december 1941 op haar geweten had.

Hier in deze haven vertrekt het oude slagschip USS Republic (bb69) richting Washington. Zij zal de Potomac opvaren en Amerika beschermen tegen buitenlandse indringers. Op de brug staat Kapitein McCain. Met volle Eerbied groet hij de oude slagschepen. Hij is klaar voor de lange en vermoeiende reis richting de Potomac.

Vele gevaren zal de USS Republic moeten trotseren. De Sirenes van Palin moeten hem richting einddoel loodsen. Maar deze wezens zijn niet te vertrouwen. En dan is er nog de zaak van de oude fundamenten van de USS Republic. Ze is opgekalfaterd, echter de crisis zou nog niet bezworen zijn. Veel geld is er gespendeerd. Als dit niet zou zijn gebeurt, zou het hele schip ten onder zijn gegaan. Het schip kraakt aan alle kanten, de kanonnen zijn echter klaar voor de strijd. Het onderhoud hiervan is prima in orde. Ze zouden nog jaren kunnen doorgaan, als het fundament waarop ze waren gemonteerd niet aan vervanging toe was.

Niet alleen deze gevaren bedreigen de USS Republic, ook vanuit de lucht dreigt gevaar. De Battlestar Democratia is onderweg naar Washington. Deze wil aantonen dat zij de enige is die hoofdstad kan beschermen. Kapitein McCain gelooft dit niet. Hoe kan Science fiction nu realiteit worden?Washington zal bescherm worden door de USS Republic.

Kapitein McCain denkt tijdens het verlaten van de haven aan zijn bijna naamgenoot, John McClane. Hij heeft zijn overwinningswoorden al in zijn hoofd zitten als hij Commander Obama van de Democratia heeft verslagen.

Yippee ki-yay, Motherf*#!er

Geen opmerkingen: