maandag 3 maart 2008

de Zes; niet cruyfiaanse quotes


Het is een en al Cruijf wat de klok slaat. Oh oh oh de verlosser is gekomen. Maar is hij dat wel? Tuurlijk, goed gevoel voor de bal, het spel en qua taal. Jopie is na mijn mening wel woordblind. Maar is hij alwetend? In plaats van 'Italianen ken je niet van winnen, maar je ken wel van ze verliezen' en 'voordat ik die fout maak, maak ik hem niet' volgen nu een stel andere quotes over het spelletje dat de wereld bezighoud;


Dus niet tien, of vijfentwintig. Maar de zes quotes die niet afkomstig zijn van El Salvador uit betondorp;


6. Valeri Lobanovski

Zij die al in de toekomst leven zijn de winnaars van vandaag


Lobanovski, de coach van Dinamo Kiev. Diverse prijzen met Kiev zoals de EC 2, halve finale en finales ECI. De USSR onder zijn leiding won van Nederland op het EK '88, helaas de eerste poule wedstrijd, niet de finale.


5 John Lambie

That's great, tell him he's Pele and get him back on.


Lambie was ooit trainer van Partrick Thistle uit Schotland. Een speler had een schop tegen zijn hoofd gehad tijdens een wedstrijd en wist niet meer waar die was, en wie die was.


4. Rinus Michels

Voetbal is Oorlog!


De Generaal. Een van de beste trainers van Nederland. Miste Wereldgoud met Cruijf, kreeg Europees goud met van Basten en Gullit.


3. Gary Lineker

Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win.


Lineker, spits van Engeland, sprak deze woorden na de halve finale van het wk van 1990. Ze waren net uitgeschakeld door Duitsers in een serie van penalty's. Het is nog steeds niet zeker of hij dit zei, maar hij draait er echter niet om heen.


2. Badiel en Skinner

Thirty years of hurt, Never stopped me dreaming.


In samenwerking met de Lightning Seeds maakte Badiel en Skinner het nummer 'three lions' voor Euro '96. Het werd een nummer een hit en het lijflied van de Engelse suporters. Maar helaas, de Engelse dromen nog steeds


1. Ernst Happel

Kein geloel, Fussballen!


Legendarische Oostenrijkse voetbaltrainer. Won met verscheidene Europse clubs prijzen. Zowel nationaal als internationaal. Haalde met Nederland de finale van het wk van '78. Deze hadden ze niet kunnen winnen omdat Argentinie thuis speelde, dus met duizende heetgebakerde Argentijnen op de tribunes.



Geen opmerkingen: