zaterdag 13 maart 2010

Verkiezingen 2010; Vernieuwing?


Deze week stapten Kant, Bos en Eurlings uit de politiek. Een ervan na aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, de andere twee wilden meer tijd aan hun gezin besteden. Kant ambieert nu een loopbaan op de markt. Balkenende wilde ook meer tijd aan zijn gezin besteden. Dit wilde zijn gezin echter niet.

Job Cohen is de opvolger van Bos. Hier werd al jaren om geroepen. De afwisseling van de wacht kan er voor zorgdragen dat het bij de verkiezingen niet draait om de inhoud, als dat er nog toe doet, maar om wie president word. Cohen, Balkenende of Wilders. Het worden geen parlementsverkiezingen maar presidentsverkiezingen.

Is dit nu wel gewenst. Men kiest toch altijd om de inhoud? Niet om het plaatje en de mensen. De komende verkiezingen zullen dus bijzonder worden. Er is dus sprake van een soort bestuurlijke vernieuwing. Of het de vernieuwing is die Hans van Mierlo en zijn D66 voor ogen had in de jaren zestig is nog de vraag. De nieuwe MP zal geleverd worden door de grootste partij. Of we met die uitslag blij mee moeten zijn is nog de vraag!? Helaas zal Hans van Mierlo deze verandering niet meer meemaken.

Geen opmerkingen: