dinsdag 13 oktober 2009

DSB: de film


Kent u die film 'Under Siege'? Uit deze film met Steven Seagall komt de volgende quote; 'Assumption is the mother off all fuck ups.' Tsja, en dit is precies wat er met DSB gate aan de hand is; Een aaneenschakeling van waarschijnlijkheden.

We beginnen bij het begin. We verkopen woekerpolissen, die mensen gaan toch niet zeuren. We pakken de bank die ons het meeste leent, er zit geen addertje onder het gras. Lenen kost maar een beetje extra geld. We gaan bankieren bij een bak die vernoemd is naar zijn despoot. We gaan er als DNB, De Nederlandse Bank, van uit dat DSB een goede stabiele bank is. Nog meer? Ja er is nog meer.

Als we nu sorry zeggen is de boel opgelost. Als we er voor zorgen dat de bank failliet gaat krijgen we alsnog ons geld. We proberen de bank te verkopen en het probleem is opgelost. Als we studenten inhuren om DSB-ers en hun klanten op te vangen dan blijven ze vast stil. Tegenwoordig is het makkelijk iets geheim te houden dankzij moderne communicatie middelen. Als ik tot zo laat mogelijk op een zondagavond bij DNB blijf valt dat niet op.

Moet ik doorgaan? Het is duidelijk. Wat er nu gebeurt bij de DSB is duidelijk een geval van Assumption is the mother off all fuck upps. Niet alleen vanuit DSB, maar ook vanuit DNB en de belangvereniging zoals die van de heer Lakeman. Ach de filmtitel is duidelijk; Een aaneenschakeling van waarschijnlijkheden. De tagline is denk ik net zo duidelijk. ‘We gaan er vanuit dat alles in orde is’ . Heeft iemand de filmrechten al?

Geen opmerkingen: